Разследванията са напреднали и набъбват с всеки ден“Има сериозни данни за извършвани

...
Разследванията са напреднали и набъбват с всеки ден“Има сериозни данни за извършвани
Коментари Харесай

МВР разследва лидери на партии за финансови злоупотреби

Разследванията са напреднали и „ набъбват с всеки ден “

Има съществени данни за осъществявани нарушавания, свързани с придвижване на финансови средства от политици, в това число водачи на партии, разяснява вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

Той добави, че разследванията са напреднали и те „ набъбват с всеки ден “.

По повод разследването за автомагистрала „ Хемус “ и средствата отпуснати за градежа ѝ министърът уточни, че се чакат до края на ноември резултати от инспекции на Национална агенция за приходите, като по-късно ще трябват още няколко седмици на Министерство на вътрешните работи, с цел да стигне до съответните заключения и да ги рапортува на прокуратурата. По случая все още има девет обвинени, измежду които и представители на огромни сдружения.

Във връзка с думите на основния прокурор Иван Гешев, че битовата престъпност в страната се е нараснала, министър Демерджиев съобщи, че растежът на този тип престъпност за тази година е много под 1%, а разкриваемостта на тези закононарушения се е нараснала с над 7%.

По отношение на хакерската атака срещу уеб страницата на Държавна организация „ Разузнаване “ Иван Демерджиев разяснява, че това са по-скоро имиджови офанзиви, целящи да основат избрани настроения и резултати в публичните настройки. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация. Сама по себе си офанзивата против нея е удар във въздуха, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР